Wat is de kmo-portefeuille?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel waardoor je als ondernemer financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat adviesdiensten zoals bijvoorbeeld het opstellen van een social media marketingplan voor jouw bedrijf. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen.

Elke kmo krijgt subsidies om advies bij geregistreerde dienstverleners aan te kopen. Wil je weten wat er precies onder advies valt? Onderstaande definities brengen raad:

Advies

  • wat: schriftelijke raadgevingen bedoeld om de werking van je onderneming te verbeteren
  • waar: bij een geregistreerde dienstverlener
  • inhoud: gericht op de kernprocessen van de onderneming
  • doel: de raadgevingen stellen je in staat om correcte en fundamenteel onderbouwde beslissingen te nemen voor je bedrijf

Voorbeelden van gesubsidieerd advies:

  • Een digitaal communicatieplan opstellen
  • Een social media marketingplan opstellen
  • Een marktanalyse maken
  • Een social media analyse maken

Het doel? Je onderneming vooruithelpen.

Natuurlijk is het de bedoeling dat dit advies je onderneming extra stimuleert. Daarom komt advies over je gewone bedrijfsuitgaven of wettelijk verplichte diensten niet in aanmerking voor subsidies. Advies inzake subsidies komt evenmin in aanmerking.

Hoe zit dat nu precies?

Doe een beroep op de diensten van Social Ctrl en krijg een deel van de kosten terugbetaald via de kmo-portefeuille. Door te investeren in professioneel (social media) marketing- en communicatieadvies leg je de basis voor de verdere groei van jouw onderneming.

Wanneer we van start gaan, analyseert ons ervaren team jouw huidige situatie. Vervolgens stellen we, in samenspraak met jou, de nodige doelstellingen op die we binnen de afgesproken termijn trachten te realiseren. Als resultaat krijg jij dan bijvoorbeeld een social media marketingplan dat je stapsgewijs kan implementeren in jouw onderneming zodat je een succesvolle digitale toekomst tegemoet kunt gaan.

Social Ctrl is gecertifieerd dienstverlener in de pijler Advies (registratienummer DV.A225841). Door met ons in zee te gaan, kan een deel van jouw factuur gefinancierd worden door de Vlaamse Overheid. Met deze maatregel kan een kleine onderneming jaarlijks tot 10.000 euro subsidie (steunpercentage = 40%) krijgen en een middelgrote onderneming jaarlijks tot 15.000 euro (steunpercentage = 30%).

Geïnspireerd?

Stuur ons een bericht en dan bekijken we samen de mogelijkheden!

Meer weten? Klik  hier .

Meer weten? Klik hier.