Bellen met de webcam

Vergaderingen en afspraken, in ieder bedrijf is dit een vast onderdeel van de week. Dit brengt heel wat verplaatsingen met zich mee wat erg veel tijd kost. In een wereld waar time is money, zouden al deze afspraken dus best wat efficiënter mogen worden.

Introducing videobellen

Dankzij verschillende apps, zoals Whatsapp of Skype, kun je telefoongesprekken voeren terwijl je elkaar ziet via de webcam van je laptop of de camera van je smartphone of tablet. Het klinkt misschien ongemakkelijk, maar in dit digitale tijdperk is het een eenvoudige, efficiënte én persoonlijke manier om met klanten in contact te komen en te blijven.

Voordelen

Videobellen brengt heel wat voordelen met zich mee:

 • Het is gratis via het internet.
   
 • Je leert elkaar kennen. Dankzij een videogesprek kun je een gezicht plakken op de persoon van wie je altijd e-mails en telefoontjes krijgt.
   
 • Het risico op misverstanden wordt veel kleiner. Je kunt direct alles uitpraten, voldoende vragen stellen en elkaars lichaamstaal lezen.
   
 • Het is reis- en tijdbesparend. In plaats van dagelijks uren in de auto te zitten, kun je gewoon achter je pc blijven zitten.
   
 • Goed voor het milieu! Je vermindert de co2-uitstoot en het verkeer op de weg, wat voor minder files zal zorgen.

Het blijft trouwens nog steeds een zakelijk gesprek waarbij je nog altijd op tijd moet zijn, je er netjes moet uitzien en je oogcontact maakt met de persoon tegenover je. Professionaliteit wordt dus niet overboord gegooid, integendeel het blijft erg belangrijk.

Skype for Business

Skype voor Bedrijven is dé applicatie bij uitstek voor grote bedrijven. Dankzij deze toepassing kan iedereen binnen het bedrijf makkelijk communiceren en samenwerken, met elkaar maar ook met mensen buiten de eigen organisatie. Zo kun je makkelijk bellen, chatten, videovergaderen, … maar ook documenten en zelfs je scherm delen met de gesprekspartner(s). Samenwerken wordt dus een pak makkelijker én efficiënter vanuit kantoor, thuis of onderweg. 

Tutorial

Online videobellen kan een technische barrière vormen. Wie dit niet kent, kan er sceptisch tegenaan kijken. Toch kan dit makkelijk verholpen worden. Maak zelf een stappenplan of een tutorial over het gebruik van de app. Dit kun je mailen of eventueel uitleggen door middel van een mondelinge presentatie. Online zijn er ook reeds talloze stappenplannen te vinden voor de verschillende apps zoals Skype en Whatsapp. Zelfs de Vlaamse overheid heeft een nieuwe website ontworpen waar onder andere Skype for Business tot in de puntjes wordt uitgelegd. Klanten die hier negatief tegenover blijven staan, mag je natuurlijk nooit dwingen. Klant is én blijft koning.

Meer informatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren!